• +40 21 316 79 32

Programe de studii de master

Va rugam sa completati un chestionar privind relevanta calificarilor aferente programelor de master din domeniul FINANTE fata de cerintele tinerilor pe termen lung.
Formularul se completeaza online la adresa: Google Form

Management financiar

Cursul se adreseaza specialistilor din domeniul financiar, bancar, al pietelor de capital si burselor de valori, al fondurilor de pensii si asigurari, precum si specialistilor din domeniul administratiei financiare. Programul de pregatire este structurat pe doua paliere: managementul financiar la nivelul firmei si managementul pietelor financiare si propune perfectionarea cunostintelor teoretice si practice, prin cursuri, dezbateri si lucrari de laborator, in domeniile: teoria pietelor, managementul financiar al firmei, piete de capital si managementul portofoliului, management si tehnica bancara, creditare bancara, macroeconomie financiara, fonduri private de pensii, econometrie financiara si prognoza economica, managementul carierei profesionale, cercetare stiintifica si practica de specialitate. Forma de finalizare: lucrare de disertatie sustinuta in fata unei comisii.

Finantarea protectiei sociale

Absolventii de studii de licenta care doresc sa isi continue formarea profesionala in domenii ce vizeaza politicile sociale si finantarea protectiei sociale, au ocazia sa urmeze programul de masterat Finantarea Protectiei Sociale, organizat de Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea Ecologica din Bucuresti.

Programul se adreseaza deopotriva celor interesati de aspecte teoretice si de ordin practic ale finantarii sistemelor de protectie sociala, in contextul mai larg al functionarii sistemului economic si social. De asemenea, programul de masterat ofera cunostinte aprofundate in domeniul protectiei sociale si formeaza competentele necesare coordonarii si administrarii sistemelor de protectie sociala, conducerii institutiilor implicate in finantarea si functionarea schemelor de protectie sociala la nivel national si local.

La absolvire, cei interesati de programului de masterat, se vor forma ca specialisti intr-o mare diversitate de domenii, precum: asistenta sociala, calitatea vietii; protectia sociala a persoanelor defavorizate; protectia familiei si a copilului, ocuparea fortei de munca si somajul, mobilitatea teritoriala si sociala; problematica familiei in societatea contemporana etc.

Managementul financiar al mediului

Cursul se adreseaza specialistilor din domeniul economic, tehnic, precum si celor interesati din administratia publica centrala si locala.

Studiile au un caracter interdisciplinar, fiind structurate pe patru semestre.

Programul didactic se desfasoara pe o tematica actuala privind prioritatile cresterii economice durabile in Romania, instrumentele economice si financiare ale protectiei mediului, competitivitatea gestionarii resurselor naturale, eficienta investitiilor pentru mediu, dezvoltarea regionala in concordanta cu cerintele protectiei mediului, legislatia nationala si internationala de mediu si altele.

Activitatile didactice se organizeaza sub forma de cursuri, dezbateri si lucrari practice, cu participarea unor cadre didactice si specialisti reputati in domeniile inrudite.

Forma de finalizare: lucrare de disertatie sustinuta in fata unei comisii.